Работници на “Автомагистрали – Черно море” в Шумен блокираха движението при пътния възел

...
Работници на “Автомагистрали – Черно море” в Шумен блокираха движението при пътния възел
Коментари Харесай

Пътните строители на протест: Блокираха ключови артерии в Бълггария

Работници на “Автомагистрали – Черно море” в Шумен блокираха движението при пътния възел „ Белокопитово “ на автомагистрала „ Хемус “. Движението по Автомагистрала “Хемус” на излаз от Варна също беше блокирано.

От полицията пренасочват трафика по обходни направления. Недоволството на служащите е поради неизплатени от държавата 27,6 млн. лева за осъществен през предходната година от компанията ремонт на сектор от автомагистрала “Тракия”.

Работещите оповестиха преди два дни, че за следващ път излизат на протест и ще блокират на 20 и 21 април, от 11:30 до 14.00 часа, придвижването на пътния възел на автомагистрала “Хемус” край Белокопитово, Ришкия проход – до село Ивански; Айтоския проход – на разклона на село Вресово, както и кръстовище до Велики Преслав.

Представители на пътностроителни фирми блокираха придвижването на п. в. “Абланица”. В знак на митинг първоначално затвориха за минути прекосяването по главния път София-Варна, а по-късно поетапно спираха придвижването и на пътя Ловеч-Троян.

В националния митинг на пътно-строителните компании се включиха и работниците на хасковската компания “АБ”-АД, като с тежките се камиони и машини обикалят постепенно по пътя от Хасково към Димитровград и пътния възел над автомагистрала “Марица”. Те оповестиха, че ще затворят пътя от 11 до 12 часа.

Пътни строители излязоха на митинг и на основен път Е-79 при кръговото кръстовище след Благоевград, в посока Симитли.
 Българска телеграфна агенция
В утринните часове митинг на пътните строители имаше и пред Народното събрание. Строителите докараха и няколко камиона на жълтите павета. А митингът прерасна в шествие към Министерския съвет.
 митинг на пътните строители
Коли на автомобилни инструктори също се включиха в блокирането на придвижването по бул. “Цар Освободител” пред Народното събрание.
 митинг на пътните строители Георги Димитров
В същото време Народното събрание преглежда планове на решения за предприемане на дейности от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа.

Миналата седмица депутатите не стигнаха до решение за разплащането с пътните компании. В пленарната зала бяха отхвърлени и трите плана за решение – на правната комисия, на районната и на вносителя – депутати от ръководещото болшинство. Очаква се след приемането на въпросното решение от Народното събрание, пътните компании да получат първата половината от средствата за ремонт и поддръжка на пътищата, останалите след засилени ограничения по надзор.

Вчера на съвещание на отрасловата комисия по районна политика депутатите одобриха контролът по отпущането на останалите петдесет на 100 от средствата да се поеме от Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление в Народното събрание, вместо предлаганата до момента Комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията.

“Вземете единственото вярно решение в поддръжка за пътния бранш и на милионите българи, които употребяват републиканската пътна мрежа”, обърна се към депутатите ръководителят на Управителния съвет на Българската браншова камара “Пътища” Стефан Чайков и разгласи завършек на митинга за през днешния ден.

Искам да предупредя народните представители, че ако не вземат вярното решение, ще се върнем повече и по-силни, съобщи Чайков пред протестиращите в дъжда служащи от пътностроителния отрасъл.

Пред публицисти Чайков посочи, че в случай че през днешния ден Народното събрание не одобри плана на решение по проблема с разплащането на пътностроителните компании, браншът ще премине от идната седмица към безсрочни протестни дейности. От сряда – палаткови лагери, затваряне на значими кръстовища, добави Чайков.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР